AAS telecom

Een livestream bij de uitvaart, valt dat binnen de verzekering?

Geplaatst op

De laatste tijd heeft het coronavirus ons allemaal in zijn greep. Dit heeft uiteraard ook invloed op het regelen van de uitvaart. Want binnen de afstandsnormen van de overheid kan niet iedereen bij de uitvaart aanwezig zijn die je er graag bij zou willen hebben. Tevens zijn er ook zonder het coronavirus soms wel eens mensen die in het buitenland zitten die de uitvaart niet kunnen bijwonen.
Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat een uitvaart wordt verzorgd via een livestream. Dit zodat er ook mensen bij kunnen zijn die niet op locatie aanwezig kunnen of mogen zijn. Maar, valt dit binnen de uitvaartverzekering, of is dit een extra kostenpost?

Een uitvaartverzekering in het kort


Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten dekt die worden gemaakt voor het organiseren van een uitvaart. Dit is ook niet niks, de kosten voor een uitvaart kunnen al heel makkelijk oplopen tot wel €6.000 tot €10.000. Daarom verzekeren veel mensen zich middels een uitvaartverzekering. Dit zodat de nabestaanden niet voor de kosten voor de uitvaart opdraaien.

Welke uitvaartverzekeringen kun je afsluiten?

Je kunt een uitvaartverzekering, ook wel crematieverzekering genoemd, op 2 manieren afsluiten. Je kunt kiezen voor een naturaverzekering, of voor een kapitaalverzekering.

Met een naturaverzekering maakt de verzekerde zijn of haar wensen kenbaar bij de verzekeraar. Er wordt dan een overeenkomst van afspraken gemaakt en aan de hand hiervan wordt ook de hoogte van de premie bepaald. Deze kan nog worden bijgesteld op een later moment aan de hand van de gemaakte veranderingen. Wanneer de verzekerde komt te overlijden dan is de verzekeraar verplicht om de wensen waarvoor de premie is betaald zo goed mogelijk te realiseren.

Met een kapitaal uitvaartverzekering krijgen een aantal van de nabestaanden die zijn opgegeven door ieder een deel van het verzekerde bedrag. Van dit bedrag moet de uitvaart dan worden georganiseerd. De nabestaanden zijn het overigens niet verplicht om dit bedrag voor te gebruiken voor het organiseren van de uitvaart.

Een livestream, wordt dit door de verzekering vergoedt?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal diverse factoren. Het is vrij onwaarschijnlijk dat een livestream binnen de verzekering valt wanneer er sprake is van een natura verzekering. Dit omdat dit waarschijnlijk niet een van de wensen is geweest van de verzekerde. Alleen wanneer de verzekerde dit op tijd als wens kenbaar heeft gemaakt, alleen dan zal de livestream worden verzorgd door de verzekeraar. Een livestream kan nog altijd worden gerealiseerd, maar dit is dan voor de rekening van de nabestaanden.
Wanneer we te maken hebben met een kapitaalverzekering dan kunnen de nabestaanden het via de verzekeraar vrijgekomen bedrag gebruiken voor de uitvaart. Dit kan dan onder andere worden gebruikt voor het organiseren van een livestream.
Het hangt er dus vanaf wat voor een soort verzekering iemand heeft, en in het geval van een naturaverzekering of dit bij de verzekeraar bekend is dat de verzekerde een livestream op de wenslijst had staan. Het zal dus moeten worden uitgezocht welke verzekering de verzekerde gehad heeft om te bekijken of je de uitvaartverzekering kunt gebruiken om een livestream te verzorgen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en laat je informeren over telecommunicatie.

Contactgegevens

Via info @ aas-telecom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden