AAS telecom

Het belang van cybersecurity

Geplaatst op

Geen systeem is perfect en alles valt te kraken. Maar niet iedereen kan dat en wanneer je beveiliging op orde is hoef je je geen zorgen te maken. Natuurlijk moet dit laatste dan wel op orde zijn. We nemen in deze tekst met je door wat je kunt doen. Lees snel verder en zorgt dat de hackers niet bij je binnen kunnen komen. 

Cybersecurity is erg belangrijk

Het belang van beveiliging is niet te overschatten. Dit geldt zowel voor je woning, bedrijfspand als je informatienetwerken. Hackers maken er een sport van om je gegevens te stelen en de gegevens door te verkopen. Hoe vaak hoor je niet dat er grote bedrijven gehackt zijn. Hadden zij hun beveiliging eigenlijk wel op orde? Wanneer we horen dat in vele organisaties het wachtwoord op vitale systemen zo makkelijk is, dan gaan bij ons de haren recht omhoog staan. En dat is alleen nog maar het wachtwoord. Als het daar al misgaat, hoe zal het dan gaan met al het andere? 

Wat je kunt doen om de beveiliging te verbeteren?

Er zijn tal van manieren om de veiligheid van je it-systemen te verbeteren. Deze tips willen we hier even met je doornemen om je te inspireren: 

  • Maak gebruik van een programma dat wachtwoorden genereert
  • Gebruik wachtwoorden die niet makkelijk te raden zijn
  • Gebruik niet voor alles hetzelfde wachtwoord 
  • Maak gebruik van updates 
  • Installeer software van officiële ontwikkelaars
  • Niet zomaar een vreemde link in een mail aanklikken
  • Klik geen vreemde popup´s aan
  • Controleer of alles klopt in: rekeningnummers, adressen, telefoonnummers, et cetera 

Het zijn gemakkelijk toepastbare tips, maar ze maken een wereld van verschil. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een expert in de arm te nemen die alle systemen van je door kan lichten. Vaak maken ze dan gebruik van hackers die aan de goede kant staan, de zogenaamde white hat hackers. Wil je meer weten over de mogelijkheden die zo´n bedrijf je biedt, dan is het mogelijk om contact op te nemen met cyberant.com. Ze vertellen je graag meer. 

Gerelateerde berichten

Ga voor een CRM-systeem dat perfect bij u past

In het tijdperk van digitale transformaties kiezen steeds meer organisaties naar diverse softwareoplossingen om hun eigen processen en procedures te...

Lees meer

Revolutioneer je Bedrijf: Ontketen Succes met Multi-Carrier Verzendsoftware

Als ondernemer sta je voor een uitdaging: hoe kun je je bedrijf efficiënter maken en tegelijkertijd je winst vergroten? De oplossing voor deze...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en laat je informeren over telecommunicatie.

Contactgegevens

Via info @ aas-telecom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden