AAS telecom

Voordelen van refurbished gear

Geplaatst op

De milieu- en groene revolutie van technologieën heeft een trend met zich meegebracht op het gebied van de verwijdering en aanschaf van hardware, namelijk refurbished hardware.

Bedrijven zijn begonnen te investeren in hun refurbishing-technieken om de levensduur van de meeste hardware te verlengen en hun klanten de beste prijzen en groenste opties te bieden voor aankopen binnen de netwerkomgeving. We zijn het erover eens dat een glanzend nieuw product aantrekkelijk is, maar misschien kunnen de voordelen van refurbished hardware nog aantrekkelijker zijn. 

Het geld

Refurbished hardware is uiteraard minder duur, omdat bedrijven meestal hun infrastructuur vernieuwen. Dat betekent niet dat het product totaal verouderd is, maar het product heeft een eerste gebruik gehad en als het goed opgeknapt is, is het weer klaar om verkocht te worden tegen een lagere prijs. Toen de grote technologische revolutie van de eeuw was begonnen, zorgde iedereen ervoor dat de producten die ze kochten gloednieuw waren. Tegenwoordig zorgen de meeste mensen ervoor dat hun producten de goedkoopste zijn die ze kunnen kopen. Niet per se de beste manier van denken. 

Groene IT

Refurbishing is automatisch minder schadelijk voor het milieu omdat het voorkomt dat bruikbare producten worden weggegooid en afval worden. Het kopen van opgeknapte hardware, of zelfs het opknappen van hardware met lichte beschadigingen, verlengt de levensduur van die hardware. Met zoveel anorganisch afval dat de planeet vervuilt, is het beter dat we daar minder aan toevoegen, en refurbished hardware is de manier om dat te doen. Het kan ook zijn dat je gewoon je phone wilt laten repareren. Dat is ook een prima manier om groener te zijn. iPhone reparatie Haarlem helpt je graag verder om je phone weer helemaal tip top te maken. 

Het is niet de leeftijd, het is de kilometerstand

Nieuwe producten zijn niet altijd de beste producten. Het voordeel van gereviseerde hardware is dat ze meestal al zijn uitgeprobeerd, ze hebben de praktijkervaring. Wanneer een gebrek wordt ontdekt en het product wordt teruggenomen om te worden opgeknapt, wordt dat gebrek verholpen, wordt het product beter en komt het terug op de markt als een verbeterde versie van wat het ooit was. Als je kunt kiezen tussen iets waarvan je van tevoren weet dat het werkt of een glimmend product dat misschien wel of misschien niet werkt, wat zou je dan kiezen? 

(Bijna) Eeuwig leven

Door je te wenden tot refurbished producten bent je ook vrij van de door de fabrikant vooraf bepaalde levensduur van je product. Je producten en systemen worden onafhankelijk van die levenscyclus als je niet-functionerende onderdelen vervangt door gereviseerde onderdelen die nog steeds werken met je huidige systeem.

Gerelateerde berichten

Ga voor een CRM-systeem dat perfect bij u past

In het tijdperk van digitale transformaties kiezen steeds meer organisaties naar diverse softwareoplossingen om hun eigen processen en procedures te...

Lees meer

Revolutioneer je Bedrijf: Ontketen Succes met Multi-Carrier Verzendsoftware

Als ondernemer sta je voor een uitdaging: hoe kun je je bedrijf efficiënter maken en tegelijkertijd je winst vergroten? De oplossing voor deze...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en laat je informeren over telecommunicatie.

Contactgegevens

Via info @ aas-telecom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden