AAS telecom

Wat betekent digitalisering voor onze samenleving?

Geplaatst op

In deze blog nemen we met door wat de verschillende ontwikkelingen in onze manier van leven zijn geweest in de afgelopen decennia sinds de komst van het internet en de grootste digitalisering die daarop gevolgd is op het terrein van de communicatie. Lees snel met onze verder en ontdek hoe het in elkaar zit. 

Het belang van de digitalisering

Het woord digitaliseren is een belangrijke voor onze samenleving. Op alle vlakken zien we dat het analoge wordt ingeruild voor het digitale. Zo is het ook op het terrein van de communicatie. Waar we vroegen nog een landlijn hadden voor de telecommunicatie, zijn het nu over het algemeen de satellieten en de antennes van de telecomproviders die onze digitale smartphones met elkaar in verbinding brengen. Het medium tussen al deze zaken is het internet. We zien ook digitalisering op het terrein van de kennisconsumptie. Hele bibliotheken, bestaande uit analoge boeken, worden gescand en op deze manier ontstaat er een gigantische hoeveelheid digitale gegevens. 

Het belang van de digitalisering zit hem in het feit, dat de samenleving hierdoor sneller gaat draaien en dat kennisdeling over de hele wereld groter wordt. Dus wie internet heeft, heeft meer kennis tot zijn of haar beschikking. Hierdoor ontstaat het klimaat waarin nieuwe ideeën en ontwikkelingen wereldwijd kunnen ontstaan. 

Uitdagingen in de digitale wereld 

De digitale wereld heeft ook een aantal uitdagingen die we zeker moeten aangaan, denk bij dit laatste met name aan het fenomeen van desinformatie informatie. Daarbij wordt er niet zelden gebruik gemaakt van nepnieuws om de publieke opinie te beïnvloeden enzo daar gewin uit te halen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan populistische politieke partijen die halve waarheden via Facebook verkondigen en daardoor hun achterban op een bepaald spoor willen zetten.

Ook overheden onderling kunnen door desinformatie internationale betrekkingen beïnvloeden. Het is belangrijk dat er gedegen factcheckers zijn die op een neutrale wijze, in hoeverre dat mogelijk is, laten zien wat wel en niet klopt. De onafhankelijke pers en universiteiten zouden bijvoorbeeld een rol hierin kunnen vervullen.

Gerelateerde berichten

Ga voor een CRM-systeem dat perfect bij u past

In het tijdperk van digitale transformaties kiezen steeds meer organisaties naar diverse softwareoplossingen om hun eigen processen en procedures te...

Lees meer

Revolutioneer je Bedrijf: Ontketen Succes met Multi-Carrier Verzendsoftware

Als ondernemer sta je voor een uitdaging: hoe kun je je bedrijf efficiënter maken en tegelijkertijd je winst vergroten? De oplossing voor deze...

Lees meer

Over ons

Lees onze blogs en laat je informeren over telecommunicatie.

Contactgegevens

Via info @ aas-telecom.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden